Geitenbrok

0 Reviews

De Booijink geitenkorrel is een allround brok voor geiten en geiten lammeren, maar ook geschikt voor andere kleine herkauwers zoals herten, reeën , lama’s en alpaca’s. Verpakt in 25kg.

Op voorraad
€13,75

De geitenkorrel is niet geschikt voor schapen i.v.m. toegevoegd koper (hiervoor hebben we schapenkorrel). Naast brok heeft een geit ook behoefte aan ruwvoer in de vorm van vers gras en goed hooi. De vezels in hooi houdt de magen en darmen gezond en helpt bij het herkauwen door speekselaanmaak te stimuleren.

Eigenschappen geitenkorrel:

  • Stimulatie van de penswerking
  • Een maximale weerstand
  • Sterke, gezonde klauwen
  • Goede vruchtbaarheid
  • Probleemloze dracht en zoogperiode

Extra informatie over geiten:

Geiten zijn herkauwers, net als schapen en koeien. Maar, ze zijn zeker niet hetzelfde en geiten hebben dan ook andere voedingsbehoeften. Vergeleken met koeien hebben geiten naar verhouding een grotere pens en beweegt het voedsel sneller door het maagdarmkanaal. Door deze snellere vertering zijn geiten in staat om meer voedingsstoffen uit voer te halen dan rundvee. Naast ruwvoer is een standaard geitenbrok bijvoeren vaak voldoende.

De geit is een slechte grazer die zich door een weiland beweegt alsof zij altijd haast heeft. Verwacht dus geen glad gazon door er een geit op te weiden. Dat geiten overal aan knagen en alles lusten, wil niet zeggen dat al het voer goed is. Integendeel: de dieren zijn juist heel kieskeurig. Ze nemen alleen genoegen met schoon voer (hooi en brok) en schoon water.

Het basisrantsoen van geiten bestaat uit gras, goed gewonnen hooi en een beetje brok. Geiten die in de wei lopen, hebben ook hooi nodig voor een goede penswerking. Begin de dag met het verstrekken van een flinke pluk hooi. Dieren die op stal staan hebben meerdere porties ruwvoer per dag nodig.

© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen