Geitenmuesli

0 Reviews

Geitenmuesli is rijk aan vezelrijke luzerne en licht verteerbare ontsloten granen zoals gerstevlokken, tarwevlokken en maisvlokken en gezonde kruidenextracten (oregano). De aanwezige vitaminen en mineralenkorrel maakt het dagelijkse rantsoen compleet.

Op voorraad
€18,50
Het assortiment voeders voor geiten bij W. van 't Spijker Vriezenveen bestaat uit een korrel en een muesli. Beide producten zijn bedoeld als verstrekking aan geiten naast ruwvoer zoals stro, hooi of gras.

De voedingseisen voor jonge dieren wijken af van die van het volwassen dier. Om de periode van snelle eerste groei goed door te komen, heeft Kasper Faunafood speciaalvoeders ontwikkeld die tegemoetkomen aan die specifieke eisen. Zo groeien jonge dieren uit tot gezonde en vitale volwassenen. De geitenmuesli kan worden verstrekt vanaf 2 weken.

Geiten eten in hun natuurlijke omgeving grassen en planten zoals kruiden en struiken. Deze moeilijke verteerbare, vezelrijke voeding kunnen gieten verteren doordat ze herkauwen een daarbij veel speeksel aanmaken. Dit zorgt ervoor dat het voer in de pens goed wordt afgebroken (gefermenteerd) en verderop in het maagdarmkanaal kan worden opgenomen.

Voederadvies

  • De hoeveelheid te verstrekken krachtvoer is afhankelijk van het ruwvoerrantsoen en het gewicht van de dieren.

  • Houd bij het voeren de conditie van de dieren aan als leidraad.

  • Zorg altijd voor voldoende vers en schoon drinkwater.

  • Geef buiten lopende dieren tijdens vorst en sneeuw een extra hoeveelheid krachtvoer + ruwvoer. Aan geiten en herten geen schapenkorrels voeren i.v.m. de verschillende koperbehoefte.

Verpakt in 15kg.

 

Download uitgebreide samenstelling

© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen