IJzersulfaat

0 Reviews

Met IJzersulfaat kunt u gemakkelijk mos in het gazon bestrijden. Verpakt in 25kg. Let op! IJzersulfaat in minder kilo's ook verkrijgbaar in onze bedrijfshal. VERZENDEN NIET MOGELIJK

Op voorraad
€10,00
* Stukprijs: €0,00 /

Mos in het gazon is vaak een gevolg van te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond of doordat het gras te kort afgemaaid is. Wanneer het gras uitdunt, krijgen mossen de kans om de kop uit te steken. Dit kun je voorkomen, maar toch krijgen veel gazonbezitters vroeg of laat te maken met mosgroei.

Dosering

Met één zak Ferromel Ijzersulfaat 25kg kun je zo’n 1000 m² strooien op het gazon. Je kunt ijzersulfaat op verschillende manieren toedienen. Een eeuwenoude manier om ijzersulfaat te strooien is door het te mengen met zand om het vervolgens aan te brengen op het gazon. Gebruik 2,5 kilogram Ferromel ijzersulfaat in combinatie met 5 kilogram zand per 100 m². Wat misschien nog wel makkelijker is, is om het ijzersulfaat op te lossen in water. Los circa 250 gram ijzersulfaat op in 10 liter water. Gebruik bijvoorbeeld een gieter om het middel gelijkmatig te verspreiden.

Toepassing

Voor het beste strooiresultaat kun je ijzersulfaat het beste bij droog weer gaan strooien. Herhaal de bemesting indien nodig. Ferromel ijzersulfaat heeft een snelle werking. Haal na gebruik de dode mosresten uit het gazon. We raden af om ijzersulfaat te strooien tijdens een regenbui. Niet omdat dit geen goed strooiresultaat oplevert, maar puur om het feit dat ijzersulfaat enorm begint te vlekken. Wanneer er ijzersulfaat op je kleding, schoenen of betegeling komt, krijg je bruine roestvlekken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Trek oude werkkleding aan en ga secuur te werk.

© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen