N23 meststof

0 Reviews

N23 meststof voor gazon en weide. Verpakt in 20kg.

Op voorraad

Prijs op aanvraag

Dit product is alleen af te halen in de bedrijfshal.

Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft daarom voeding nodig om te kunnen groeien, waarvan stikstof de belangrijkste is. N23 Gras is de aangewezen meststof om het gazon te onderhouden.

Een gazon heeft veel stikstof nodig

In een jaar wordt een gazon zo’n 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig en deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit betekent bemesten met bijvoorbeeld N23 Gras.

Bemesten met N23 Gras  
Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien. 

De eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog, waardoor het gras weer wil gaan groeien.

Het tweede voedingsmoment vindt plaats in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een N23 Gras meststof in combinatie met vocht, sproeien of met een regenbui, herstelt het gazon zich snel.

Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober. Hiermee gaat het gazon sterk het najaar in. Een goede gezonde grasmat voorkomt mosvorming, die veelal in het najaar de kop op steekt. 

Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk en herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen en krijgt mosvorming minder kans.

Bemestingadvies N23 Gras

Bemestingadvies N23 Gras
© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen