Graszoden Vriezenveen

Graszoden Vriezenveen

Je hebt een prachtige tuin aangelegd, maar de grasmatten ziet er niet mooi en aantrekkelijk uit. Ploegen en opnieuw inzaaien en hopen dat het gazon nu wel wordt wat je er van verwacht? Of vanaf de eerste dag een prachtig gazon? Voor wie kiest voor de tweede optie zijn graszoden dé oplossing!

Graszoden kopen? Klik hier om graszoden te bestellen. Af te halen in Vriezenveen.

Voordelen van graszoden

Wanneer je goede graszoden gebruikt, heb je veel voordelen ten opzichte van het gebruik van graszaad:

 • Meteen een prachtig gazon
 • Mits de ondergrond goed is, ligt het super strak!
 • Geen onkruid in het gras

Onze graszoden zijn zonder (plastic) netten!

De graszoden die je bij ons besteld zijn gekweekt zonder netten. De benodigde stevigheid om de graszoden tot rollen te maken die gemakkelijk gelegd kunnen worden komt bij ons door het gras lager te laten groeien zodat er meer wortelvorming is.

Zijn er ook nadelen aan graszoden?

Eigenlijk niet, behalve dat graszoden wat duurder zijn dan het gebruik van graszaad, maar de prijs is niet zo hoog als veel mensen denken! Veel mensen denken een fortuin kwijt te zijn aan graszoden en kijken dus al bij voorbaat niet wat het zou kosten. Diegenen die wél een berekening maken wat graszoden zouden kosten, zijn vaak aangenaam verrast!

Hoge kwaliteit graszoden

Onze leverancier is al meer dan 30 jaar actief in de verkoop van graszoden. De leverancier werkt met een klein maar deskundig team en hebben in al die jaren onze kweekmethodes steeds verbeterd om een kwaliteit te kunnen leveren die niet te overtreffen is. Voor hoveniers in heel Nederland en een groot deel van Duitsland is dit de enige partij om graszoden in te kopen. Zij willen kwaliteit leveren en weten dat ze met deze leverancier geen zorgen hebben.

Gelegde graszoden in Vriezenveen

Graszoden kopen? Klik hier om graszoden te bestellen.

Graszoden leggen

Het leggen van graszoden hoeft geen probleem te zijn , iedereen kan het zelf doen. We leggen hier uit hoe je zelf de graszoden kunt leggen en een perfect resultaat krijgt.

Bodemvoorbereiding

Net als bij de bouw van een huis is de fundering of de ondergrond zeer belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van het gazon. Besteed hier voldoende zorg aan, zodat je een prachtig resultaat krijgt.

 • Bestel altijd ongeveer 5% extra graszoden i.v.m. snijverlies
 • Het oude gazon diep omspitten of verwijderen
 • De grond egaliseren en stevig aandrukken
 • Bemest zo mogelijk de grond, zeker als de grond schraal en/of erg droog is

Wij adviseren voor het leggen en bemesten producten van VIANO gazonbooster.

Het leggen van de graszoden

 • Leg de graszoden is de langste richting van het oppervlak
 • Rol de graszoden uit en leg ze zo strak mogelijk tegen elkaar met zo weinig mogelijk voegen.
 • Let er op dat de ondergrond zo vlak mogelijk is, de rollen zijn altijd zeer vlak
 • Snij zo nodig delen van de graszoden af met een scherpe schop of een scherp mes

Na het leggen

 • Zet meteen na het leggen van de graszoden de sproeier erop en doe dit de komende dagen vaker, in principe elke dag, tenzij het al veel regent natuurlijk.
 • Betreed het gras de eerste dagen zo weinig mogelijk

Onderhoud van het gazon

Nadat de graszoden zijn gelegd hebben ze een tijdje extra aandacht nodig. Geef je die aandacht dan heb je optimaal plezier van de graszoden en krijg je een perfect gazon!

De eerste week

De eerste week na het leggen van graszoden is het belangrijk dat je het gazon veel water geeft. Sproei elke dag, zeker als het droog weer is. Bij droog weer is het belangrijk tijdig te sproeien. Doe dit bij voorkeur ’s avonds als er geen zon meer op het gazon staat.

De tweede week

Na de eerste week kun je langzaam minder gaan sproeien (tenzij het erg droog is) en kun je tevens voor de eerste keer grasmaaien. Na een dag of 8 kun je voor de eerste keer grasmaaien. Wees hierbij voorzichtig bij de voegen of naden. Probeer hier niet met de wielen door te rijden of in te lopen. Anders zal het aanhechten langer gaan duren. Vervolgens kan er elke week gemaaid worden. Wij adviseren om niet te kort te maaien, liever niet lager dan stand 4. Dit kan vervolgens gemiddeld elke week gebeuren. Maai bij voorkeur niet lager dan stand 4, dan krijgt onkruid ook minder kans.

Na vijf weken

Je kan vanaf nu af en toe het gazon bemesten (bijvoorbeeld in het voorjaar) om deze in optimale conditie te houden. Bemest nooit als er zon op het gazon staat! Het beste moment is kort voor een flinke regenbui, houd dus het weerbericht in de gaten als u wilt gaan bemesten. Verder is het goed om jaarlijks het gazon te verticuteren. Hierdoor blijft het gazon fris en kun je mos verwijderen. Dit kan het beste in het najaar. Ook is het verstandig in het najaar kalkkorrels te strooien (zie hiervoor onze blog: kalk strooien).

Graszoden bestellen

Je kan bij ons online graszoden / grasmatten bestellen en afhalen in Vriezenveen. Graszoden kopen? Klik hier om graszoden te bestellen. 

Meer informatie over graszoden?

Als hovenier of andere grootafnemer gebruik maken van de hoogste kwaliteit graszoden of grasmatten? Dat kan! Voor grote afnemers hebben we speciale tarieven. Neem contact met ons op om hier gebruik van te maken.

© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen