Zeeschelpenkalk

0 Reviews

Zeeschelpenkalk is een langwerkende kalkbron voor een stabiele pH. De zeeschelpenkalk is een 100% natuurlijk product aangemaakt door levende organismen uit de zee. Verpakt in 25kg.

Op voorraad
€10,00

Met zeeschelpenkalk brengt u een kalkmeststof op uw bodem welke u behoed voor overmatig vrijmaken en zodoende ook uitspoelen van uw voedingsstoffen (dus niet alleen Stikstof) en kan zelfs tot enkele jaren actief de zuurproductie neutraliseren.

Een stabiele pH op een voldoende nivaeu bevorderd een actief bodemleven. U voedt niet het gewas maar vooral het bodemleven welk op zijn beurt weer zorgt voor afgifte aan de plant.

Ook de balans in het bodemleven is belangrijk. Bacterien hebben een C/N van ong. 5/1 (uw bodem bevat per handvol meer dan 6 miljard van deze bodembeestjes)

Deze worden weer geconsumeerd door Protozoen met een C/N verh. van ong. 30/1.

Dit betekend dat de N gebufferd in de bacterien ong. 80 % vrijkomt voor de planten, indien ze opgevreten worden door Protozoen.

Voldoende en goede balans in het bodemleven, van levensbelang voor uw gewas.

Zeeschelpenkalk brengt tevens een 20 tal organische sporenelementen met zich mee. Een pH meting ter plekke van het vrije zuur in uw bodem behoort tot de mogelijkheden.

© Copyright 2023 | W. van 't Spijker Vriezenveen